INFORMATII CARD TAHOGRAF CONDUCATOR AUTO ARR





Alte informatii:
Orice conducator auto care efectueaza operatiuni de transport rutier cu vehicule ce fac obiectul prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 17/2002 privind stabilirea perioadelor de conducere si a perioadelor de odihna ale conducatorilor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 466/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si care are resedinta curenta in Romania poate obtine, la cerere, un card de conducator auto.
Cardul conducatorului auto este nominal si netransmisibil, fiecare conducator auto putand detine un singur card de acest tip.
Cardul conducatorului auto se elibereaza acestuia personal si are o valabilitate de 5 ani de la data eliberarii.
Cardul conducatorului auto se poate retrage de catre Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. in urmatoarele cazuri:

• cand se constata ca a fost falsificat;
• cand se constata ca titularul a furnizat informatii eronate sau documente neconforme cu realitatea pentru obtinerea cardului;
• cand se constata ca este utilizat de catre o alta persoana decat titularul cardului.

Inainte de expirarea perioadei de valabilitate a cardului conducatorului auto, acesta poate solicita innoirea cardului.
In vederea innoirii cardului conducatorului auto, titularul va depune, cu cel putin 15 zile inainte de data expirarii, la orice agentie teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R., un dosar care va cuprinde documentele prevazute de lege in aceste situatii, impreuna cu dovada efectuarii platii tarifului pentru innoirea cardului conducatorului auto.
In cazul in care nu se respecta termenul prevazut, se va percepe tariful pentru eliberarea unui nou card.
Pentru a putea ridica noul card, care va avea o valabilitate de 5 ani de la data eliberarii, conducatorul auto il va returna pe cel vechi, in caz contrar urmand sa se perceapa tariful pentru eliberarea unui card nou. 3
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noul card al conducatorului auto, in termen de maximum 5 zile de la data solicitarii, prin agentia teritoriala indicata de solicitant in cererea sa, in situatia in care acesta indeplineste conditiile prevazute de legislatia in vigoare, sau va comunica in scris refuzul motivat al innoirii, dupa caz.
In situatia in care, dupa eliberarea cardului conducatorului auto, datele administrative inregistrate pe acesta privind titularul sufera modificari in ceea ce priveste numele, domiciliul sau numarul permisului de conducere, precum si in situatia in care titularul constata inscrierea eronata a unor date, acesta are obligatia de a solicita schimbarea cardului.
In vederea schimbarii cardului conducatorului auto, titularul va depune o cerere, in termen de cel mult 7 zile de la data la care au survenit modificarile sau de la data la care a constatat inscrierea eronata a unor date pe card, la orice agentie teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.
Cererea va fi insotita de toate documentele ce atesta modificarea datelor administrative inscrise pe card sau documentele doveditoare necesare pentru rectificarea inregistrarilor, dupa caz, impreuna cu dovada efectuarii platii tarifului pentru schimbarea cardului.
In cazul in care nu se respecta termenul prevazut, se va percepe tariful pentru eliberarea unui nou card.
Pentru a putea ridica noul card, care va avea aceeasi data limita de valabilitate ca si vechiul card, conducatorul auto il va returna pe cel vechi, in caz contrar urmand sa se perceapa tariful pentru eliberarea unui card nou.
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noul card conducatorului auto, in termen de maximum 5 zile de la data solicitarii, prin agentia teritoriala indicata de solicitant in cererea sa, in situatia in care acesta indeplineste conditiile prevazute de legislatia in vigoare, sau va comunica in scris refuzul motivat al schimbarii, dupa caz.
In situatia in care cardul conducatorului auto a fost pierdut, furat, deteriorat sau distrus, titularul are obligatia de a solicita inlocuirea acestuia.
In vederea inlocuirii cardului conducatorului auto, titularul va depune o cerere, in termen de cel mult 7 zile de la data la care cardul a fost furat/pierdut/deteriorat/distrus, la orice agentie teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.. Cererea va fi insotita de dovada eliberata de organul de politie la care s-a inregistrat declaratia de furt sau de declaratia pe propria raspundere in cazul pierderii sau distrugerii, dupa caz, impreuna cu dovada efectuarii platii tarifului pentru inlocuirea cardului.
In cazul in care nu se respecta termenul prevazut, se va percepe tariful pentru eliberarea unui nou card.
Noul card va avea aceeasi data limita de valabilitate ca si vechiul card pe care il inlocuieste.
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noul card conducatorului auto, in termen de maximum 5 zile de la data solicitarii, prin agentia teritoriala indicata de solicitant in cererea sa, in situatia in care acesta indeplineste conditiile prevazute de legislatia in vigoare, sau va comunica in scris refuzul motivat al inlocuirii, dupa caz.
In situatia in care cardul conducatorului auto pierdut sau furat a fost recuperat sau acesta a fost deteriorat, titularul are obligatia de a-l preda imediat agentiei teritoriale a Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. in a carei raza isi are domiciliul.